Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Douglas Adams – Dirk Gently’s Holistic Detective Agency Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Douglas Adams – Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Titel: Dirk Gently’s Holistic Detective Agency
Författare: Douglas Adams
Utgivningsår: 1987
Recenserad: 2006-01-25
Status: N/A

En elektrisk munk slutar fungera som den ska. En soffa har fastnat i ett trapphus och är omöjlig att få bort, faktum är att den inte ens kan ha kommit dit i första rummet. En man dör, men ändå inte. En gammal proffessor utför trolleritrick som inte är så barnsliga. Och så Coleridge och Bach… Hur hänger det ihop? Det är inte säkert att du får svar genom att läsa boken, men Adams gör ett bra försök.

Berättarstilen känns igen från The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, vilket förstås är något positivt. Jag har alltid gillat Adams för hans sätt att berätta, inte för det att han faktiskt berättar. Så också i det här fallet. Det är kul med en ny berättelse av Adams (till skillnad från att läsa om THHGTG, alltså).

Man kan nästan säga att Ford Prefect är med i boken. Dirk Gently själv är väldigt lik honom till sättet och jag kan egentligen inte peka på något som skiljer dem åt. Nu gör det ingenting, eftersom miljön är radikalt annorlunda. Handlingen lämnar lite att önska, men är helt okej. Adams har gjort ett bra jobb, men det bleknar i jämförelse med de bästa delarna av THHGTG, vilket var att vänta. Ett klart godkänt till Drik Gently och hans holistiska detektivbyrå i alla fall.

Tags: , ,