Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Neil Gaiman – Coraline Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Neil Gaiman – Coraline

Titel: Coraline
Författare: Neil Gaiman
Utgivningsår: 2002
Recenserad: 2006-01-26
Status: N/A

Coraline är en liten flicka som nyss flyttat till en ny lägenhet med sin mamma och pappa. På samma våning finns en likadan lägenhet, men det är ingen som bor där. En gång i tiden hängde alla rum ihop, men nu har har dörren mellan de båda lägenheterna murats igen. När Caroline en dag går på upptäcksfärd, märker hon att dörren inte alls är igenmurad. Den leder till en annan värld, där en ondskefull kopia av hennes föräldrar lever. De har väntat på henne länge och de vill inte att hon ska gå igen…

Neil Gaiman respekterar jag otroligt mycket. Jag har inte läst något som inte är bra än så länge och jag förväntar mig inte heller att göra det. Coraline är en kort roman avsedd för barn och vuxna, vilket märks. Stämningen är sagolik coh skrämmande. Ungefär som Miyazaki hade skrivit en bok istället för att göra film: känslan är den samma. Och på samma sätt som Miyazaki lyckas Neil Gaimon skapa en berättelse som griper tag även i mig som vuxen. Fantastiskt.

Enligt IMDB ska en film göras och regissören för vara bra inkompetent om den inte ska bli bra. Det vore intressant att höra vad ynger människor tycker om den här boken, det känns nämligen som en riktig fullträff. Det är dock inte motivation nog för att skaffa barn själv och testa.

Tags: , ,

  1. Yassilus’s avatar

    Både jag och lillsyrran är helt sålda på den här boken. Satt som klistrad när jag väl läste den. Helt underbar. Jag måste läsa den igen någon gång inom en snar framtid.

    Reply