Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Robert A. Heinlein – Time for the Stars Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Robert A. Heinlein – Time for the Stars

Titel: Time for the Stars
Författare: Robert A. Heinlein
Utgivningsår: 1956
Recenserad: 2006-01-31
Status: N/A

Time for the Stars är lite annorlunda för att vara Heinlein. Som namnet antyder handlar det om interstellära resor, men med fokus på besättningen istället för själva resan. En organisation kallad the Longrange Foundation satsar pengar mycket långsiktigt och på underliga projekt, till exempel telepati. Tvillingar undersöks för möjligheten till omedelbar kontakt mellan rymdskepp på spaningsuppdrag. Boken handlar om en av tvillingarna i de utvalda paren.

Jag är inte övertygad. Det finns många böcker som handlar om ungefär samma sak och de flesta gör det bättre än Heinlein gör det här. Tau Zero av Poul Anderson dyker upp i mitt huvud som ett exempel. Jag gillar dock fortfarande Heinlein sätt att skriva, vilket höjer betyget markant. Bristen på intressant innehåll ger känslan att boken aldrig riktigt kommer igång. För en bok med det här innehållet krävs mycket mer för att jag ska bli nöjd.

Tags: , ,