Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Månadens musik – januari 2006 Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Månadens musik – januari 2006

Den första månaden av 2006 präglades av mycket lite musik. Anledningen till detta var att min dator krånglade en hel del och eftersom jag är helt digitaliserad i mitt musiklyssnande är det svårt att göra något. Mot slutet av månaden lyckades jag dock få igång allting och lyssnade en hel del. Vi ska ta en titt på de tre mest spelade låtarna.

1. Infected Mushroom – Frog Machine
2. The Knife – Heartbeats
3. The Knife – Listen Now

Jag lyssnade på Infected Mushroom ordentligt för första gången inför deras spelning på Arvikafestivalen 2005. Den var mycket trevlig, men jag har trots det goda intrycket haft svårt för deras musik (psytrance). Många gånger är den alltför enformig för att jag ska bli glad. Men så fort de gör något annorlunda blir det bra och jag tror Frog Machine är det bästa exemplet på det hittills. Otroligt bra låt.

The Knife har jag inte lyssnat speciellt mycket på innan den här månaden. Alva har skivan Deep Cuts och jag har väl tänkt att det låter helt okej, men aldrig tagit mig tid att lyssna på det ordentligt. Jag är glad att jag nu gjort det. The Knife är en kombination av riktigt skön elektronisk musik av det poppigare slaget och en sångerska med säregen röst. Det faller mig bra i smaken; ungefär hälften av låtarna på albumet är riktigt bra.

Nästa månad hoppas jag på mer intressant statistik på musiken, då jag registrerat mig på www.last.fm, en sida som håller ordning på musiken du spelar på datorn och lägger upp det en sida. Min sida går att besöka här, även om det inte finns så mycket på den. Jag har inte hunnit implementera detta här på singel.nu, men det kommer.

Tags: , ,

5 comments

 1. Yassilus’s avatar

  Välkommen in i Last.fm-klubben! :)
  Både Infected Mushroom och The Knife är musik jag gärna lyssnar på (även om det inte syns så väl på min Last.fm-profil). Project Pitchfork som jag ser att du lyssnat en del på har jag inte hört, vad jag vet. Får bli ändring på det.

 2. Snigel’s avatar

  Till att börja med: tack! Pitchfork har jag lyssnat på ganska länge och de har gjort flera bra album. Det är dock inte så bra att allt är bra, men mitt favoritalbum är nog Daimonion (det förstörda namnet). De var på Arvika 2003 och det var bra. Inte det bästa jag vet, men ändå.

 3. Anonymous’s avatar

  Kolla José Gonzalés, vet inte om jag skickade det till dig, men han har gjort en cover på heartbeats som är fin.

 4. Snigel’s avatar

  Jo, du har skickat. Jag har bara hunnit lyssna på det en gång och väntar nog med att säga något vettigt om det. Jag har dina låtar i en egen lista nu som jag lyssnar på när jag spelar UT :)

Comments are now closed.