Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – Witches Abroad Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Terry Pratchett – Witches Abroad

Titel: Witches Abroad
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 1991
Recenserad: 2006-02-06
Status: N/A

Beroende på hur man räknar så är det här andra eller tredje boken om häxorna i Skivvärlden. Jag har inte gillat böckerna innan och det är därför med stor glädja jag nu säger att jag blev överraskad. Egentligen är det kanske lite naivt, eftersom jag gett mycket bra genomsnittsbetyg på de över tjugo böckerna jag läst av Terry Pratchett. Nåja, över till boken ifråga.

Titeln säger en hel del: Häxorna beger sig ut i världen. Magrat ärver ett brev och ett trollspö – och en guddotter i det fjärran och magiska Genua, där sagor är verklighet. Just sagor är det genomgående temat i boken; de lever sitt eget liv och drar med sig människor runt omkring sig. Ett annat centralt ämne i boken är ungdom kontra ålderdom. I ena ringhörnan har vi Magrat och i den andra Granny Weatherwax. Vilken match.

Den här boken har något annorlunda jämfört med den innan. Berättelsen är mycket intressantare och jag finner till och med karaktärerna intressanta (det som sänkte Wyrd Sisters). Jag vet inte om det är min inställning som ändrats eller om boken helt enkelt är skriven på ett annat sätt, men bra är den. Jag håller dock fast vid att stadsvakten tråden är den man bör börja med.

Tags: , , ,