Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Douglas Adams – The Long Dark Tea Time of the Soul Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Douglas Adams – The Long Dark Tea Time of the Soul

Titel: The Long Dark Tea Time of the Soul
Författare: Douglas Adams
Utgivningsår: 1988
Recenserad: 2006-02-08
Status: N/A

Dirk Gentlys äventyr fortsätter. Det är dock fråga om en relativt fristående uppföljare till Dirk Gently’s Holistic Detective Agency och även om det förmodligen blir lite lättare att begripa om man läser dem i rätt ordning, spelar det egentligen ingen större roll.

Dirk själv delar huvudrollsinnehavandet med Kate, en ung kvinna från USA som inte riktigt är tillfreds med sin tillvaro. Speciellt inte den här dagen. Hon ska åka till Norge för att hälsa på en man, men allting arbetar mot henne. När hon äntligen kommer fram till flygplatsen, blockeras check-in disken av en stor blond man som varken har biljett, pass eller pengar, men ändå hävdar att han ska med. När hon är vid medvetandet nästa gång, vaknar hon upp på ett sjukhus…

På det hela taget är boken lik sin föregångare. Den är mindre originell eftersom den ena karaktären redan är känd och handlingen inte är radikalt annorlunda. Jag vill dock hävda att boken är bättre sammanhållen och att den är mer genomtänkt på det viset.

Är den bra då? Mjo, den är läsvärd, men jag tycker gott man kan nöja sig med boken innan. Den har vad den här har och den gör det lite bättre. Läs den om du är Adams-fanatiker, men i annat fall ta gärna en titt på Dirk Gently’s Holistic Detective Agency.

Tags: , ,