Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Ulsula K. Le Guin – A Wizard of Earthsea Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Ulsula K. Le Guin – A Wizard of Earthsea

Titel: A Wizard of Earthsea
Författare: Ursula K. Le Guin
Utgivningsår: 1968
Recenserad: 2006-02-10
Status: N/A

Jag har inte läst standardfantasy på ganska länge nu. När jag gick på högstadiet var det inte så; jag läste det mesta jag kom över. Efter det har det blivit en del noveller ibland (eftersom jag skulle klassa en del SF-noveller som fantasy, beroende lite på hur man definierar termerna). Jag har läst A Wizard of Earthsea tidigare, då i översättning. Jag minns inte vad jag tyckte om den, men eftersom jag bara läste första boken utgår jag från att jag inte var helt förtrollad.

Det är jag inte nu heller. A Wizard of Earthsea är en okomplicerad och enkel berättelse om pojken Ged som växer upp för att bli trollkarl. På sin väg stöter han på många problem, rivaler och äventyr. Problemet är nog att de inte hänger ihop vidare bra. Det är en simpel berättelse utan vidare djup på något plan. Det jag framförallt saknar är karaktärer som är intressanta. Visst finns där potential, men Le Guin skriver ganska övergripande och låter oss inte komma närmare karaktärerna.

Boken känns lite som en krönika; en berättelse över något som hänt. Som sådan är den helt okej, men för att jag ska bli nöjd krävs mer än så. Boken är inte originell i mina ögon, även om det är svårt att bedöma med lite äldre böcker. Jag vill ändå läsa andra boken, för jag tror och hoppas att den kan bli bättre. Jag rekommenderar nog främst boken till yngre personer som är sugna på äventyr.

Tags: , , ,