Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · The Simpsons – Säsong 1 Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

The Simpsons – Säsong 1

Titel: The Simpsons – Säsong 1
Skapare: Matt Groening
Utvecklare: James L. Brooks, Matt Groening, Sam Simon
År: 1987
Recenserad: 2006-02-12

Nu har jag, delvis med Alvas hjälp, tittat igenom den första säsongen med The Simpsons. Serien är nog bekant för de flesta och jag har förstås sett en hel del innan. Trots det visade det sig att jag bara sett två av de tretton avsnitten innan – en glad överaskning.

Mitt intryck av serien är otroligt bra. Den har mer eller mindre allt. Humorn fungerar på många nivåer, allt från träffsäker satir till extremt barnslig humor (som jag förstås uppskattar). Karaktärerna är helt underbara, varenda en. Jag försökte fundera på vem jag gillar mest och kom fram till Maggie och Mr. Burns. Det som gör det så bra är att allting är överdrivet och urflippat, men att det samtidigt hänger ihop och blir en trovärdig helhet. Dessutom säger serien en hel del om livet i allmänhet.

Jag tror att det är sättet att titta på serien är bra (det vill säga, se avsnitten ett och ett i ordning). Risken är annars stor att man ser samma avsnitt om och om igen (om man tittar på TV). Naturligtvis tänker jag fortsätta med säsong två av den fantastiska serie.

Tags: , , ,