Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Neil Gaiman, Terry Pratchett – Good Omens Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Neil Gaiman, Terry Pratchett – Good Omens

Titel: Good Omens
Författare: Neil Gaiman, Terry Pratchett
Utgivningsår: 1990
Recenserad: 2006-02-24
Status: N/A

En bok skriven av de båda författarna kan inte bli dålig. Jag gillar Pratchett mycket för hans språk och hans fantasi. Den senare brukar oftast ges utlopp i en fantasymiljö och därför blir det extra roligt att se honom skriva en nutida berättelse. Neil Gaiman tycker jag än mer om och han har aldrig gjort mig besviken hittills. Tillsammans berättar de en historia om Domedagen och antikrists födelse på jorden. Tyvärr förväxlas han med en annan bebis på BB och får helt fel uppfostran. En ängel och en demon iakttar händelserna på jorden som till sist ska leda till den stora kampen mellan himmelen och helvetet. Det verkar dock som om de själva är inte riktigt säkra på att idén i sig är vidare bra…

Good Omens är inte heller dålig, men det är knappast en fullträff. Många inslag känns igen från både Gaiman och framförallt från Pratchett. Det gör att mycket känns gammalt och förlegat istället för nytt och spännande som det borde vara. Å andra sidan behåller de i alla fall till viss del skickligheten som författare och lyckas framförallt med personporträtten. Jag tycker absolut att den här boken är läsvärd, men jag tycker att båda författarna har skrivit bättre böcker var och en för sig. Jag tror också att Good Omens uppskattas långt mycket mer av någon som inte läst mycket av de båda författarna innan. För er borde det här vara en riktig fullträff.

Tags: , , ,

 1. Yassilus’s avatar

  Goda Omen, som den heter på svenska, är en av de få böcker jag har lagt ifrån mig innan jag läst klart den. Två gånger.
  Som du säger känner man igen både Gaiman och Pratchett i boken och eftersom jag har svårt för Pratchett har jag även svårt för Goda Omen.
  Det är tråkigt eftersom Gaiman är en av mina favoritförfattare.

  Reply

 2. Martin’s avatar

  Ja, nu har jag ju faktiskt orkat mig igenom boken. Till slut. Mitt omdöme om den är att den var rätt kass. Min recension finns här.

  Reply