Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Ray Bradbury – Something Wicked This Way Comes Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Ray Bradbury – Something Wicked This Way Comes

Titel: Something WickedThis Way Comes
Författare: Ray Bradbury
Utgivningsår: 1962
Recenserad: 2006-02-28
Status: N/A

Something Wicked This Way Comes är Bradbury ut i fingerspetsarna. Det är en kuslig berättelse om en kringflyttande karneval där allt inte är riktigt som det borde vara. Två pojkar och den enes far blir indragna i tragedin. Jag ska inte säga mer om handlingen eftersom det skulle förstöra halva nöjet med att läsa boken.

Till att börja med är språket helt fantastiskt. Jag älskar Ray Bradbury. Han har ett poetiskt och samtidigt enkelt språk och är mästare på att förmedla mystisk stämning. Jag brukar sällan ta till mig sådan stämning i böcker, men Ray Bradbury är den ende författaren jag känner till som lyckas nästan varje gång. Tidigare har jag läst mest noveller av honom (S is for Space och The Day it Rained Forever). Visserligen visste jag sedan Fahrenheit 451 att han även kan skriva noveller, men deh är stärker det påståendet ytterligare.

Jag tycker att den här boken är väldigt mycket Neil Gaiman, även om han knappt var född då (en nypa salt, tack) den här skrevs. Stämningen av något overkligt och ibland hemskt som döljer sig under vardagens grå damm är ständigt närvarande och hade det inte varit för språket hade jag kunna tro att Something Wicked This Way Comes var skriven av Gaiman. Å andra sidan har Bradbury ett språk som i mitt tycke vida överglänser Gaiman, även om den senare skriver bättre handling. Nåja, båda två är mina favoriter och den här boken rekommenderas varmt.

Tags: , ,