Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Major Payne Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Major Payne

Titel: Major Payne
Regi: Nick Castle
Manus: John Connelly, Bob Mosher
År: 1995
Recenserad: 2006-03-05

Jag kom i kontakt med den här filmen för gånska många år sedan. Det var rätt sent en kväll då jag och pappa tittade på TV och råkade träffa början av en film: Major Payne. Filmen handlar om en soldat som inte länge har någon plats i armén, då behovet av dödsmaskiner på sistone minskat något och krigföring nu sker på ett annorlunda sätt. Efter mycket desperation får han jobb på en skola. Eleverna har kommit sist flera år i rad i en tävling i diverse militär grenar. Paynes uppgift är att leda dem till segern.

Den här filmen är riktigt rolig och riktigt bra. Skådespelarinsatser, manus och regi är toppen och bidrar alla till en av mina favoritkomedier. Det vimlar av referenser till andra filmer, till exempel Full Metal Jacket. En annan bra grej är att filmen egentligen aldrig blir tråkig. När jag såg den nu för tredje gången (tror jag), var det inte en enda bit jag tänkte att det inte skulle vara roligt att se igen. Det är inte många filmer jag kan säga det om.

Tags: ,