Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Ray Bradbury – From The Dust Returned Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Ray Bradbury – From The Dust Returned

Titel: From the Dust Returned
Författare: Ray Bradbury
Utgivningsår: 2000
Recenserad: 2006-03-05
Status: N/A

Efter att nyligen ha läst Something Wicked This Way Comes, var jag sugen på att läsa mer Bradbury. Jag har alltid gillat honom, men har alltså inte läst så många romaner han skrivit. From the Dust Returned är också skriven mycket senare än något annat jag läst av författaren och det har hänt sedan sextiotalet.

Jag har svårt att bestämma mig för vad jag tycker om den här boken. Bradbury har fått ett mer poetiskt och mer kreativt språkbruk, på gränsen till att det blir flumpannkaka av alltihop. Nu lyckas han dock för det mesta hålla sig på rätt sida av linjen och jag gillar resultatet. Det är bokens styrka.

Svagheten ligger i handlingen, som inte alls griper tag i mig som jag är van att hans texter gör. Den är i mångt och mycket självbiografisk och handlar om ett konstigt hus på landet, befolkat av alla möjliga övernaturliga varelser. Dessa personligheter är hämtade från Bradburys barndom. Någon story finns egentligen inte, vilket är synd och inte alls vidare bra. Å andra sidan är allt annat bra och det är inte meningen att det ska vara en spännande handling i vanlig mening heller…

En sak som är säker är att Bradbury har skrivit annat som är många gånger bättre än det här, så jag rekommenderar den inte om man inte läst mycket av honom redan, då det kan vara intressant.

Tags: ,