Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Månadens musik – februari 2006 Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Månadens musik – februari 2006

Tänk så fel det kan gå ibland. Jag hade tänkt att jag skulle kunna få lite mer detaljerad statistik för att säga lite mer om vad jag lyssnat på förra månaden. Problemet är bara att Last.fm lagrar allting veckovis, vilket gör det mycket jobbigt att göra något vettigt. Å andra sidan är det egentligen inte så svårt att addera från de olika veckorna för att få det månadsvis; jag kan göra ett excelark som sköter det. Nu verkar det dock som om två veckor i mitten har fallit bort. Jag har ingen aning om varför. Därför är den här listan lite gissningsbaserad, men torde vara rätt träffsäker.

1. The Birthday Massacre – Lovers End
2. Infected Mushroom – Frog Machine
3. Birmingham 6 – Israel

Den här månaden har egentligen tre nyheter, i alla fall vad gäller spår artister. The Birthday Massacre har jag inte ens hört innan, men albumet Violet gick pricksäkert rakt in i hjärtat. Det rör sig om någon form av lite tyngre rock. Sångerskan har extremt trevlig röst, vilket är nästan halva grejen. Ljudet är dessutom lite poppigare än vad man kanske kan förvänta sig av beskrivningen ovan. Musiken i sig är väldigt bra och albumet som helhet är ännu bättre (det hänger ihop och flyter på om man lyssnar på det i rätt ordning).

Frog Machine var med förra månaden också och är således inte helt ny. Däremot är det nu toppen av isberget, vilket det inte var innan. Tidigare har jag bara gillat ett fåtal låtar med Infected Mushroom, men under fjällresan lyssnade jag mycket på albumen B.P. Empire och I’m the Supervisor. Det är den ultimata skidåkningsmusiken, med Juno Reactor på god andra plats.

Birmingham 6 har lurpassat på mig ganska länge. Då och då har jag stött på låtar som verkar bra eller helt okej, men jag har trots detta inte riktigt lyssnat på dem ordentligt tidigare. En del låtar är riktigt bra, men jag tror egentligen inte att gruppen passar mig sådär jättebra. Låtar jag har spelat mycket inkluderar (förutom Israel då) Contagious och Birmingham 6.

Jag hänvisar till mer info här. En sammanfattning finns också under Musiktips i menyn till vänster.

Tags: , , ,