Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Douglas Adams – The Salmon of Doubt Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Douglas Adams – The Salmon of Doubt

Titel: The Salmon of Doubt: Hitching the Galaxy One Last Time
Författare: Douglas Adams
Utgivningsår: 2002
Recenserad: 2006-03-08
Status: N/A

The Salmon och Doubt kom ut 2002, exakt ett år efter författarens tragiska död. Den är inte tragisk så mycket för att vi har förlorat en stor författare, utan för att han dog endast 49 år gammal. Boken är en samlingsvolym av material som i alla fall inte publicerats i bokform tidigare; en del har inte alls kommit ut. Det är artiklar och korta, bloggliknande essäer om framförallt teknik, men även många andra ämnen. Mot slutet finns en oavslutad roman med titeln The Salmon of Doubt.

Många menar att det är den avslutade romanen som säljer, vilket egentligen inte gör mig förvånad. Vad som däremot gör mig lite förvånad är att det inte är den som är bra i den här boken. Jag tycker att många av texterna om teknik och människan är intressanta på många sätt och förtjänar att stå för sig själva. Många av dessa var mycket läsvärda.

Språket är förstås fantastiskt; det är den aspekt jag alltid tyckt mest om av Douglas Adams böcker. Innehållet må vara skruvat och ibland också roligt, men det är språket som strålar. Det gör det här också, tillsammans med bitar av innehållet. Först tänkte jag att den här boken nog bara är intressant för riktiga fans, men så är inte alls fallet. Jag rekommenderar boken till de allra flesta. Läs det som verkar intressant och hoppa över resten. Icke-frälsta behöver inte alls läsa den inkompletta romanen på slutet, men resten rekommenderas.

Tags: , ,