Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Front 242 – 7Rain Filter Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Front 242 – 7Rain Filter

Front 242 är kult, Front 242 har varit ett av de största och mest inflytelserika banden på den elektroniska scenen. De skapade EBM. På åttiotalet och tidigt nittiotal var 242 bäst, sedan blev de… ja, vaddå?

Många säger att Front 242 har blivit dåliga, att deras nya sound är tråkigt och att det är förräderi att göra sådan musik de gör idag. Det är inte som förr helt enkelt. Jag håller inte alls med. 242 är inte vad de var förr, de har ändrat, men alla band som inte ändrar sig, dör. De har gjort vad många andra inte klarar, de har ändrat sig genom åren och lyckats skapa bra musik trots den otroliga press som måste ligga på dem.

Pulse är det senaste albumet, och om jag inte är helt ute och cyklar så släpptes det tidigt under 2003. Hela albumet är inte bra, men en del är väldigt bra, 7Rain Filter är ett bra exempel på det. Det är kanske inte någon röjarlåt att köra på en konsert, men ändå. Som vanligt tycker jag kombinationen av elektronisk musik och akustiska instrument är bra, i det här fallet står pianot för det första, med resten av musiken är, förstås, elektronisk. Låten är ganska lugn och texten är framförd med en viss sorgsenhet och uppgivenhet. Det är en mysig låt att lyssna på helt enkelt och jag tycker att speciellt de som tror/tycker att elektronisk musik bara består av trance och techno ska ladd.. eh.. fixa skivan och lyssna på den här låten. Det var nog allt för den här gången, tack och hej!

web: www.front242.com
album: pulse

Tags: ,