Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Chuck Palahniuk – Diary a Novel Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Chuck Palahniuk – Diary a Novel

Titel: Diary a Novel
Författare: Chuck Palahniuk
Utgivningsår: 2003
Recenserad: 2006-03-14
Status: N/A

Diary a Novel är en berättelse om Misty Wilmot, medelålders kvinna som utforskar sina talanger som konstnär. Hittills i livet har hon misslyckats med detta och till slut hamnat på Waytansea Island och bor där med sin dotter. Maken är född på ön, men ligger nu i koma sedan en olycka. Centrala teman för boken är dels de rika från fastlandet som invaderar idyllen på ön och dels sambandet mellan smärta och att bli en bra konstnär. Förutom det handlar boken väldigt mycket Misty som person.

Jag gillar Palahniuk skarpt, vilket de som varit med ett tag vet om (Fight Club är ett bra exempel) och den här boken gör mig inte besviken. Stilen är välbekant och så otroligt bra att det är svårt att beskriva den. Hans sätt att skildra vardagen är så otroligt träffande, utan krusiduller och med ett språk som är det bästa jag sett på mycket länge. Boken brister lite på innehållet, då jag inte riktigt tycker att det är en fullträff. Dock är intrigen och handlingen väl genomtänkta och fungerar utmärkt. Det här är ett mästerverk i att skriva genomtänkt och snyggt. Läs. Nu.

Tags: ,