Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Philip K. Dick – Martian Time-Slip

Philip K. Dick – Martian Time-Slip

Titel: Martian Time-Slip
Författare: Philip K. Dick
Utgivningsår: 1964
Recenserad: 2006-03-17
Status: N/A

Martian Time-Slip är typiskt Philip K. Dick. Den innehåller många element som kännetecknar hans sätt att skriva. Och det är bra. Boken handlar om vanliga människor som dras in i ett intrikat drama kring en autistisk pojke, vars far precis tagit sitt liv. Intrigen är tät och trots att det är få karaktärer, interagerar de på ett synnerligen mångfasetterat och intressant sätt, utan att för den sakens skull kännas konstlat.

I likhet med andra böcker, värderar inte författaren de mentalt sjuka (eller annorlunda kanske skulle vara bättra att säga). De ser världen på ett annat sätt och ingen av versionerna är mer rätt än någon annan. Tesen att autism beror på en annorlunda uppfattning av tiden är central för den här romanen och gör intrigen något utöver det vanliga (för andra författare, rätt vanligt för den här). Till att börja med är den inte riktigt linjär och innehåller också en hel del eleganta vändningar.

Personerna är det som brukar imponera mest på mig och jag tycker att han lyckas bra med det här också. Huvudrollsinnehavarna känns genomtänkta, trovärdiga och passar väl in i handlingen. Martian Time-Slip är en bra bok som jag rekommenderar till de som redan läst något av författaren och gillat det. För er som är helt nya, rekommenderar jag dock hellre Do Androids Dream of Electric Sheep?

Tags: , ,