Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Jones – Douglas Adams’ Starship Titanic Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Terry Jones – Douglas Adams’ Starship Titanic

Titel: Douglas Adams’ Starship Titanic
Författare: Terry Jones
Utgivningsår: 1998
Recenserad: 2006-03-21
Status: N/A

Det här är något så ovanligt som en bok som bygger på ett spel. Det är också tyvärr en bok som säljer på ett namn och inte står på egna ben. Om man studerar omslag så ser det vid ett första ögonkast ut som om det är Douglas Adams som har skrivit boken, men så är inte fallet. Starship Titanic skapades av Douglas Adams som ett datorspel och konverteringen till bokformat har Terry Jones gjort helt på egen hand.

Det märks. Idéerna är vanvettiga, som sig bör, och intrigen är misstänkt lik ett datorspel (hitta olika saker på olika ställen, det brukar vara nycklar men här är det delar av skeppets dator). I korthet handlar det om ett projekt som i teorin var strålande, men som inte kunde fullföljas på grund av ekonomiska problem. Tre människor hamnar av misstag på skeppet när det mellanlandar på jorden och upptäcker snart att saker inte står rätt till.

Bokens styrka är framförallt karaktärerna och själva grunden till handlingen. Å andra sidan är inte resten vidare bra. Det känns ytligt, inte överdrivet roligt och misslyckas med det jag misstänker att spelet gjorde bättre. Det finns mycket annat jag rekommenderar mycket varmare än den här boken.

Tags: , , , ,