Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Philip Pullman – The Amber Spyglass Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Philip Pullman – The Amber Spyglass

Titel: The Amber Spyglass
Författare: Philip Pullman
Utgivningsår: 2000
Recenserad: 2006-04-21
Status: I bokhyllan

Med den här boken avslutas serien His Dark Materials av Philip Pullman. Det här får bli lite en summering av serien och betyget ska ses lite som att jag vägt in även de tidigare böckerna och helheten i serien. Intrycket är fortsatt bra och jag tycker att serien som en helhet gör sig betydligt bättre än enskilda böcker. I The Amber Spyglass kommer intrigen till sin upplösning och alla trådar som startas på olika håll genom serien vävs ihop på ett tillfredsställande sätt.

Det jag gillar mest med serien är att den är annorlunda. Världen (eller jag kanske ska säga världarna) är annorlunda mot standardfantasyn, vilket är mycket välkommet. Det vimlar av idéer jag själv gärna hade kommit på och en del jag redan stulit till egna projekt. Normalt händer det när jag läser SF eller ännu mer annorlunda fantasy (som till exempel Neil Gaiman). Kort sagt är idéerna som presenteras i boken helt i min smak.

Jag gillar att det är en trilogi, även om jag av ren princip ger minuspoäng till serier. Berättelsen är väl sammanhållen utan att kännas överdriven eller utdragen på något sätt. Det jag inte gillar vidare mycket är själva handlingen. När jag var yngre gillade jag äventyrsböcker, men jag kan inte säga att jag gör det längre. His Dark Materials är en serie böcker om just äventyr. Det till trots ger jag den fyra sniglar. För er som gillar äventyrliga böcker måste detta vara en riktig fullpoängare.

Tags: , , ,

  1. Snigel’s avatar

    Det strular lite med FTP:n, men jag ska se till att bilden fungerar inom kort. Typ i eftermiddag.

    Reply