Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Stephen R. Donaldson – Chaos and Order Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Stephen R. Donaldson – Chaos and Order

Titel: Gap into Madness: Chaos and Order
Författare: Stephen R. Donaldson
Utgivningsår: 1994
Recenserad: 2006-04-29
Status: I bokhyllan

Detta är fjärde och näst sista boken i The Gap Cycle av Stephen R. Donaldson, så läs inte den här recensionen om du vill behålla spänningen i böckerna innan.

Efter att ha flytt från ruinerna av Billingate, rör sig huvudpersonerna (hjältarna är knappast rätt term i det här sammanhanget) mot ett systemet Valdor Industries. Angus har fått något sånär fria tyglar, men vet inte riktigt själv varför han gör som han gör. Alla tidigare huvudaktörer är nu samlade på ett och samma skepp, vilket är rätt intressant. På hemmaplan fortsätter Wardens spel mot sin chef, Holt Fasner, och insatserna blir högre och högre.

Chaos and Order är lik sina föregångare. Välskriven och välstrukturerad på alla sätt och vis. Dock tycker jag att den saknar det som framförallt A Dark and Hungry God Arises uppvisade, nämligen en riktigt intressant intrig. Dessutom tycker jag att boken är för lång för sitt innehåll: 750 sidor behöver mer underhållning än vad den här boken klarar av att leverera.

Det är dock ingen som helst diskussion om huruvida jag ska läsa klart serien eller inte. Nu återstår This Day All Gods Die och jag förväntar mig inget annat än en spektakulär och bra skriven avslutning på den här serien. Jag återkommer med mer om detta senare.

Tags: , ,