Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Ray Bradbury – The Martian Chronicles

Ray Bradbury – The Martian Chronicles

Titel: The Martian Chronicles
Författare: Ray Bradbury
Utgivningsår: 1950
Recenserad: 2006-04-29
Status: N/A

The Martian Chronicles är ett av Ray Bradburys mest kända verk, men ändå dröjde det ganska länge innan jag läste boken. Å ena sidan är det en novellsamling och å andra sidan är det fråga om en roman. Novellerna som presenteras i boken hänger väl samman och huruvida man vill se dem som kapitel i en ganska ovanlig bok eller en sammanhängande novellsamling är upp till var och en.

Tyvärr tycker jag inte att detta är en fullträff. Det är långt ifrån det bästa jag lästa av Bradbury och även om en del noveller håller hög kvalitet, är helhetsintrycket i det närmaste mediokert. Språket är som vanligt bra och det gillar jag, men de idéer jag älskar så mycket i hans andra verk tycker jag inte riktigt har vaknat till liv ännu. Istället för den här vill jag rekommendera Fahrenheit 451 eller novellsamlingen The Day It Rained Forever.

Tags: , , ,