Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · The Phantom Menace Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

The Phantom Menace

Titel: Star Wars Episode I: The Phantom Menace
Regi: George Lucas
Manus: George Lucas
År: 1999
Recenserad: 2006-05-11

Det var ett tag sedan jag såg den här filmen, men sedan dess har jag faktiskt sett om den en gång mot min vilja. Jag känner också att det vore bra att recensera den här filmen för att vara konsekvent (jag vill nämligen recensera filmerna som kommer efter). Utgångspunkten för att se en sådan här film är blandade. Jag är uppväxt med de gamla filmerna och tyckte att de var gudomligt bra när jag var liten. Idag tycker jag att de har en skön stämning, men inte så mycket mer än så. Jag såg verkligen fram emot att se The Phantom Menace.

Det som är bra med den här filmen är att den är snygg, välkoordinerad (striderna är riktigt bra) och innehåller en hel del balla varelser och miljöer. Tyvärr räcker det inte vidare långt, för allt annat är nämligen horribelt. Det vore idiotiskt att klaga för att de inte är lika de gamla; vill man det kan man lika gärna se de gamla igen. Däremot ville jag inte ha en barnfilm anpassad till sjuåringar där hjälten är en jobbig unge med stora portioner tur. Jag skulle kunna fortsätta lista småsaker jag stör mig på, men det blir ingen glad av så jag låter bli. Summeringen blir att det är en bra dagis film med snygga effekter. Det är dock inte alls något för mig.

Tags: , ,