Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Revenge of the Sith Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Revenge of the Sith

Titel: Revenge of the Sith
Regi: George Lucas
Manus: George Lucas
År: 2005
Recenserad: 2006-05-17

Så var det dags för sista filmen. De två tidigare var riktigt sunkiga, för att vara helt ärlig. Förutsättningarna för den här filmen var lite bättre, eftersom det bara måste vara intressant att se en sådan film när de goda förlorar.

Jag tycker också att Revenge of the Sith är betydligt bättre än de två innan. Jag väljer att ge den tre och en halv snigel, vilket är lika mycket som de båda andra fick tillsammans. Det beror mest på att de bra elementen från de tidigare filmerna finns kvar, samt att mycket av det jag störde mig på har försvunnit. Att det inte är så mycket gulligull och att de goda förlorar är ju ett plus.

Dessutom innehåller filmen en saftig Bush-administrationsdiss, och det tackar jag aldrig nej till. Den består i att en person säger ungefär “Either your with me, or you’re my enemy.” Den retoriken känns väl igen från det förlovade landet i väster. Byt bara ut enemy mot terrorist så. Det roliga är att svaret är “Only Sith lords deal with absolutes”. Något liknande väntade jag mig knappast! Filmen vann mycket på att den inte är så äckligt Star Wars-aktig, så att säga. Roligt att det gick att rädda ett sjunkande skepp med en sista film!

Tags: , ,