Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Funker Vogt – Nuclear Winter Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Funker Vogt – Nuclear Winter

Om vi blandar klassiskt piano, sång med rejält med distorsion och en tragisk text, ja, då får vi Nuclear Winter med Funker Vogt. De flesta som lyssnar på synth av något slag känner nog till gruppen, i alla fall till namnet. De har varit med ett tag och släppt en hel del album. Jag fortsätter med temat jag hade tidigare, att locka med texten. Här kommer den:

I look toward the ocean see reflections on the water
A glossy illumination of the city lights

Far out in the waves is the shape of a whale
Hear it singing its old song like it has always done

It was just a dream which comes and goes
As do the old seasons while the wind still blows

(CHORUS)
Open the door, step outside
Walk on the frozen ground
Look in the sky – a grey cloud
Winter is still around

It will take a hundred years waiting for the summer
And no one just yet knows if we’ll hear the whales again
Nuclear winter covers the world for almost twenty years
All what we own are dreams and hope for the next generation

(CHORUS)

It was just a dream which comes and goes
As do the old seasons while the wind still blows

(CHORUS)

Kanske är det just blandning av klassiska instrument och det övriga budskapet som gör att det blir bra. Funker Vogt har gjort ett par låtar på det temat och de flesta är bra. Nuclear Winter är en bra låt och jag tror att även de som inte lyssnar på elektronisk musik av det här slaget i vanliga fall, kan tycka att den är bra. Det är i alla fall många i min närhet som gjort det, så ge den en chans.

Tags: ,