Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Philip José Farmer – To Your Scattered Bodies Go Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Philip José Farmer – To Your Scattered Bodies Go

Titel: To Your Scattered Bodies Go
Författare: Philip José Farmer
Utgivningsår: 1971
Recenserad: 2006-05-26
Status: N/A

To Your Scattered Bodies go är den första boken jag läser av Philip José Farmer. Jag har fått honom rekommenderad flera gånger och det här fick bli mitt första försök. Boken öppnar upp på ett synnerligen märkligt sätt, med en man som dör. Det visar sig dock att livet inte slutar där, utan att (efter en liten omväg) han vaknar upp i en floddal, tillsammans med många andra människor. Alla andra människor, till och med. Från alla tider och från alla delar av världen. Här lämnas de, utan vare sig kläder eller vetskap om vad som hänt dem.

Boken är ganska jordnära trots den något besynnerliga öppningen. Jag gillar språket och karaktärerna, men av någon anledning fångas jag inte riktigt av alla delar av miljön. Handlingen är inte vidare intrikat eller välutvecklad, vilket inte heller är ett plus. Lustigt nog blir helhetsintrycket ändå ganska bra. Jag tror att det beror på att allting känns genomtänkt och att karaktärerna passar in med miljö och handling. I bokhyllan har jag uppföljaren, The Fabulous Riverboat. Det är inte alls omöjligt att jag läser den inom en inte alltför avlägsen framtid.

Tags: , , ,