Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · The Sandman – The Doll’s House Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

The Sandman – The Doll’s House

Titel: The Doll’s House
Serie: The Sandman, volume 2
Författare: Neil Gaiman
Tecknare: Mike Dringenberg, Malcom Jones III, Chris Bachalo, Michael Zulli och Steve Parkhouse
Utgivningsår: 1989-1990
Recenserad: 2006-06-06
Status: N/A

The Doll’s House tar vid där Preludes and Nocturnes slutar. Det är inte bara handlingen som fortsätter, utan även stilen och stämningen. Eftersom jag gav första albumet mycket bra betyg, är det kanske inte så otroligt att jag gillar The Doll’s House. Jag tycker dock inte att den är fullt lika briljant som sin föregångare, vilket egentligen inte säger så mycket. Genom albumet får vi följa Dreams fortsatta försök att konsolidera sin makt efter sin långa fångenskap. Det är bland annat många mardrömmar som har rymt från hans rike och nu manifesterat sig i världen. Utöver detta måste han också ta hand om en Dream Vortex, en människa som kan påverka drömmarna hos de omkring henne.

Tonen i The Doll’s House är lite hemskare och lite råare, vilket jag egentligen inte har något emot. Helhetsintrycket är mycket positivt, även om det är lätt att haka upp sig på småsaker som gjordes mycket bättre i Preludes and Nocturnes. Det blir dock fyra slemmiga sniglar och det finns inte en chans i världen att jag kommer att sluta läsa The Sandman innan slutet.

Tags: , , , ,