Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Serge Gainsbourg – Le poinconneur des Lilas Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Serge Gainsbourg – Le poinconneur des Lilas

Ja, då var det dags för mitt andra (!) ickeelektroniska inlägg. Kanske inte är så konstigt eftersom låter är inspelad 1958, men ändå. Serge Gainsbourg är född på tjugotalet någon gång och är en multibegåvning. Har var under sin livstid aktiv konstnär, skådespelare och musiker tillsammans med ett gäng mindre omfattande områden.

Le Poinconneur des Lilas lyssnade vi på under en franskalektion på gymnasiet och den fastnade direkt. Det är lite synd om er som inte kan franska, för texten är nästan det som gör låten. Den handlar i korta svängar om en tunnelbanebiljettklippare som är innerligt trött på att klippa alla dessa hål i biljetterna och drömmer sig iväg. Som avslutning vill han ta ett gevär och göra ett litet hål och lägga sig i ett stort och så att han slipper alla dessa hål….

Jag är kanske inte bäst på att beskriva den här sortens musik, men det en trallvänlig melodi med glad sång till och någon form av bas i bakgrunden. Mycket nöje och rekommenderas till alla er därute!

Tags: