Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · The Sandman – Season of Mists

The Sandman – Season of Mists

Titel: Season of Mists
Serie: The Sandman, volume 4
Författare: Neil Gaiman
Tecknare: Kelley Jones, Mike Dringenberg, Malcolm Jones III, Matt Wagner, Dick Giordano, George Pratt och P. Craig Russell
Utgivningsår: 1990-1991
Recenserad: 2006-06-08
Status: N/A

Season of Mists är den fjärde och förmodligen den mest sammanhängande och också den bästa delen hittills av The Sandman. Handlingen är centrerad kring Dreams försök att åtgärda ett fel han begick för många år sedan. I processen förvärvar han nyckeln till ett låst och utrymt helvete han inte vet vad han ska göra med. Många element från tidigare delar återkommer också, vilket gör att det hela känns ännu mer välstrukturerat och genomtänkt.

Anledningen till att jag gillar Season of Mists är att den är förhållandevis jämnbra. De tidigare har varit lite mer spretiga, med vissa delar otroligt bra och andra inte lika imponerande. Det finns också ett par höjdpunkter som jag inte ska gå in på här, eftersom jag inte vill förstöra nöjet för er som inte läst den. Vissa delar av tecknandet är också helt fenomenalt bra, till exempel hur Azazel framställs. Skildringen av The Endless är också mycket trevlig.

Vid det här laget är det inte så mycket att diskutera vad gäller betyg. Det handlar om ifall det är mycket bra eller bäst; möjligen någonstans emellan. Season of Mist får fyra och en halv snigel!

Tags: , , , ,