Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Douglas Adams, Mark Carwardine – Last Chance to See Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Douglas Adams, Mark Carwardine – Last Chance to See

Titel: Last Chance to See
Författare: Douglas Adams, Mark Carwardine
Utgivningsår: 1990
Recenserad: 2006-06-11
Status: N/A

Jag har alltid gillat Douglas Adams, även om jag inte har haft vidare bråttom med att läsa de böcker han har publicerat. Snart börjar de ta slut och jag tycker verkligen att det är synd att han dog en så tidig död. Last Chance to See är hämtad ur verkligheten och skildrar Douglas Adams och Mark Carwardines resor runt jorden för att leta rätt på utrotningshotade djur. Allt som allt är det en handfull synnerligen intressanta och exotiska resor. Det fina är att berättandet om själva resan i sig oftast är minst lika intressant som beskrivningen av resans mål.

Syftet med boken är att sprida information om hur allvarligt ställt det är med vissa av jordens arter och det lyckas den med alldeles utmärkt. Adams språk är som vanligt fenomenalt bra och fungerar som bäst i denna krönikeliknande prosaform. Genom texten lyckas has förmedla en stark medkänsla, vilket måste anses som en prestation. Det finns även en radioserie med samma tema och titel; något att hålla utkik efter. Jag rekommenderar dock den här boken till alla. Ju fler som läser den, desto bättre.

Tags: , , ,