Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Regn

Regn

Idag när jag cyklade hem från jobbet regnade det. Jag har kommit på att jag egentligen inte har något emot själva regnandet eller att vara ute i det. Det är främst vissa av regnets konsekvenser som jag inte tycker om. Att komma till en föreläsning och vara dyngsur är jobbigt, eftersom man fryser i två timmar och det är obekvämt. Att vandra i spöregn är inte heller så roligt i längden. Poängen är i alla fall att det är vissa effekter jag inte tycker om.

Jag tror att jag och kanske andra associerar regn med något jobbigt, just på grund av ovanstående. Det dumma är att det ganska sällan är fallet; oftast när det regnar är man kanske på väg hem eller till någon annan där man ändå kan byta kläder. Kort sagt, det gör ingenting att bli blöt i 20 minuter när det är varmt ute. Slappnar man av lite och tänker på saken, blir det riktigt härlig med sommarregn, inte alls något blött helvete som vissa verkar tycka att det är. Det regnar, vi måste skynda oss in!

Kanske är det så med många saker. Vi tycker att de är dåliga därför att alla andra tycker det eller för att vi alltid tyckt det. Ibland kan det vara nyttigt att stanna till lite och fundera på varför man tycker som man gör. Jag tror att man kan bli betydligt mindre stressad och mer tillfreds med tillvaron om man gör det. Det har slutat regna ute nu, men jag tänkte ändå gå en sväng. Tjing.

Tags: ,

 1. Caroline’s avatar

  Jag har njutit för fulla muggar nu när det har regnat några dagar. Härligt med smattret, och skönt att slippa den värsta hettan. Men så har jag ju för all del inte direkt varit tvungen att gå ut i det heller. (Även om jag har gjort det ändå.)

  Reply

 2. Yassilus’s avatar

  Jag älskar sommaren och värmen och har egentligen inget emot sommarregn. Tvärtom, ett av mina mål på 101-listan är att njuta av en promenad i sommarregnet. :)
  Då är det värre på hösten och våren då regnen är annorlunda, sällan särskilt mjuka och alltid kalla.

  Reply

 3. Snigel’s avatar

  Mm… det bästa är när det ösregnar sådär sjukt mycket så att man lika gärna kunde badat. Detta förutsätter att man kan byta om relativt enkelt :)

  Reply