Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Månadens musik – juni 2006

Månadens musik – juni 2006

Nu var det slut på musiksvackan som rådde förra månaden. I musikväg hittar vi ett helt nytt band som dessutom representerar en musikstil jag normalt sett inte lyssnar så mycket på. Det var Fogge som introducerade dem under LinCon och då tyckte jag att en eller två låtar lät bra. Efter att ha kommit in i det tycker jag att ungefär hälften av låtarna på albumet är bra, men det tog lite tid att vänja sig. Låt mig presentera…

1. Sabaton – Primo Victoria
2. Sabaton – Panzer Battalion
3. Deine Lakaien – Generators

Sabaton är en ganska underlig grupp. Det känns lite som att det är ett gäng killar som på högstadiet gillade andra världskriget och sedan när de blev lite äldre och började spela musik, fortsatte de på det temat. Alla texter handlar om krig, men gruppen ser jag som ganska charmig på grund av den stundtals riktigt kassa engelskan och texternas vältrande i stridsvagnsonani. Smaka på rader som “death in the shape of a panzer battalion”, till exempel. Jag hoppas bara att de tar sig själva lika seriöst som jag gör. Röjig musik är det i alla fall. Den klassificeras som “power metal” enligt majoriteten av lyssnarna på last.fm, så vi säger väl det.

Tags: , ,