Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Nordväst på Östgötaleden Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Nordväst på Östgötaleden

Jag och Fogge har under sommaren pratat om att det vore roligt att ge sig iväg på en liten vandringsexpedition. Mina tankar har hela tiden cirkulerat kring att gå söderut, mot Kisa. I ett första försök skulle förstås inte Kisa vara slutmålet, eftersom det är nästan nio mil dit, vilket är lite mastigt för en helgtur i komforten och nöjets tecken. Istället gick vi nordväst mot Borensberg. Fogge och hans kompis Gustav kom upp till Linköping på fredagskvällen och vi gav oss iväg kring halv nio. Målet var bara att ta oss ut ur stan och hitta någonstans att slå läger.

Båda momenten visade sig vara svårare än väntat. Till att börja med hittade vi inte leden och var tvungna att irra runt ett bra tag strax norr om stan. När vi väl kom ut ur tätorten, var det mycket svårt att hitta någonstans att slå läger. Allting är antingen väg, gård, åker eller dike och inget av dessa erbjuder några möjligheter att slå upp tält på. Strax efter midnatt nådde vi fram till Svartån, där vi slog läger på en gräsplan i närheten av några hus och hoppades på att ingen skulle komma ut och jaga bort oss med hagelgevär och hund.

Efter en natts dålig sömn tog vi en avstickare till Vreta kloster, varpå vi fortsatte in till Berg. Där badade vi, åt mat och slappade i allmänhet. Vi hade ju trots allt inte bråttom. Så här i efterhand var badet det bästa under trippen. Vi fyllde på vatten, köpte lite proviant och begav oss vidare längs Göta kanal mot Borensberg. Nu var naturen mycket trevlig och solen sken. Mina solglasögon gick sönder. Fogges fötter havererade och på kvällen bestämde vi oss för att avbryta och ta en buss hem.

Sammanfattningsvis tycker jag att utflykten var riktigt lyckad. Det var skönt att komma ut och gå lite och jag har egentligen inget emot missöden med att inte hitta leder och sådär. Extra krydda bara. Jag var osäker på hur mycket jag skulle orka, vilket jag inte vet ännu. Att jag kan gå längre, snabbare och med mindre vila vet jag, men inte i hur hög grad. Packningen var tung men helt okej; det går framförallt att ta med sig mindre vatten om man kan fylla på längs vägen. Jag har lärt mig följande: ha extra pengar i necessären, ha en bra huvudbonad, gymnastikskor går utmärkt att gå i på led. Jag vill snart ge mig ut igen, men den här gången blir det norrut med mer skog och mindre åkrar. Vill du följa med?

Tags: ,

  1. Caroline’s avatar

    Åh, det låter skoj! Jag är ju fantastiskt duktig på att vara upptagen med annat, men jag är klart intresserad av att hänga på.

    Reply

  2. Snigel’s avatar

    Imorgon? :) Nja, jag hade faktiskt tänkt att ta en tur själv, jag räknar liksom inte med att någon kan följa med på så kort varsel. Bestämde mig nyss, men en tur blir det. Jag kommer dock ge mig iväg minst en gång till i sommar och jag kan ju höra av mig då.

    Reply