Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Cowboy Bebop – The Movie Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Cowboy Bebop – The Movie

Titel: Cowboy Bebop: The Movie
Originalets titel: Cowboy Bebop: Tengoku no tobira
Regi: Shinichirô Watanabe
Manus: Marc Handler, Keiko Nobumoto och Hajime Yatate
År: 2001
Recenserad: 2006-08-04

Långfilmen Cowboy Bebop (även kallad Knockin’ on Heaven’s Door) är gjord efter det att serien slog igenom och blev en framgång. Eftersom serien inte hänger ihop vidare bra, är det svårt att se exakt var filmen passar in i tiden, men gissningsvis är det någonstans i mitten. Detta är dock absolut inget hinder för att se filmen innan man ser serien, mer om det längre ned.

Filmen börjar med en terroristattack där en tankbil exploderar med ett farligt virus i lasten. Besättningen på Bebop dras in i det hela och kommer en synnerligen farlig fiende på spåren, men hittar också oväntad hjälp. Intrigen hänger väl ihop och är bitvis riktigt intressant. Jag hänvisar till min recension av serien för mer info om stilen.

Jag tycker att filmen lyckas med det serien misslyckades med. Den är sammanhängande och fungerar i princip som jag hade velat att serien skulle fungera, även fast det förstås är lite annorlunda förutsättningar. I övrigt är de nämligen mycket lika. Eftersom jag tycker att filmen är mycket bättre, rekommenderar jag er alltså att se filmen innan ni ser serien. Gillar ni filmen skarpt kan det vara idé att kika även på serien.

Tags: , , , , ,