Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – Lords and Ladies Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Terry Pratchett – Lords and Ladies

Titel: Lords and Ladies
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 1992
Recenserad: 2006-08-14
Status: N/A

Ursprungligen gillade jag inte Pratchetts böcker om häxorna. Jag tror egentligen att det är ett resultat av de två första böckerna i den tråden (Equal Rites och Wyrd Sisters) som av någon anledning inte passade mig alls. Boken efter den var dock helt okej och så också Lords and Ladies.

Häxorna har återvänt hem och Magrat ska bli drottning. Men barriärerna mellan världarna är tunn just kring midsommar och älvorna gör ett försök att bryta igenom för att än en gång härja i världen. Häxorna gör sitt bästa för att motverka dem. Berättelsen hämtar en hel del från Shakespeare och från många folksägner om älvor och så vidare.

Det som gör boken bra är egentligen älvorna. Det är trevligt med ondskefulla älvor som dessutom porträtteras på ett bra sätt. Jag har fortfarande inte så mycket till övers för häxorna i sig, men den här gången är omgivningarna och själva berättelsen bättre. Det blir tre sniglar för Lords and Ladies.

Tags: , , ,