Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – Maskerade Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Terry Pratchett – Maskerade

Titel: Maskerade
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 1995
Recenserad: 2006-08-16
Status: N/A

Precis som utlovat kommer här en recension av nästa bok om häxorna. Magrat har blivit drottning och har inte längre tid med häxeriet, utan motvilligt inser de andra att häxor behöver vara tre. Två stycken bråkar bara med varandra, men tre kan på något sätt hålla balansen inom gruppen och vända eventuella aggressioner utåt.

Problemet är att den tilltänkta tredje kvinnan inte befinner sig i landet, utan har flyttat till Ankh-Morpork för att bli sångerska. Snart får hon anställning på operan, där det snart blir tydligt att allt inte är som det ska. Ett spöke hemsöker nämligen den gamla byggnaden. De båda äldre häxorna anländer snart och lägger sina långa näsor i blöt.

Jag måste säga att jag gillar Maskerade. Det är ganska långt ifrån Pratchetts bästa, men det är också långt ifrån det sämsta. Intrig och handling är bra, även om karaktärerna fortfarande lämnar mycket att önska. Språk och sånt passar mig precis som vanligt. Tre och en halv snigel till Maskerade.

Tags: , , ,