Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · The Sandman – The Kindly Ones Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

The Sandman – The Kindly Ones

Titel: The Kindly Ones
Serie: The Sandman, volume 9
Författare: Neil Gaiman
Tecknare: Marc Hempel, Richard Case, D’Israeli, Teddy Kristiansen, Glyn Dillon, Charles Vess, Dean Ormston och Kevin Nowlan
Utgivningsår: 1994-1995
Recenserad: 2006-08-19
Status: N/A

The Kindly Ones är fantastiskt bra. I den lyckas Neil Gaiman knyta ihop många trådar från serien, framförallt ifrån The Doll’s House och A Game of You. Den bringar allting samman och visar att det finns eftertanke och omsorg bakom seriens intrig. Dream hotas av furierna, som enligt gamla regler driver de som spillt familjeblod mot sin undergång.

Det här är The Sandman när det är som bäst. Egentligen är det inte fråga om något som finns i The Kindly Ones, men som inte finns någon annanstans. Istället är det helheten som äntligen får genomslag i en enskild volym. Det finns dock en sak som gör att det blir en svag femma och det är teckningsstilen i ett par av numren (speciellt i början). Jag kan ingenting om stilar eller kvalitet, men spontant måste jag säga att det är riktigt vidrigt fult ibland. Är det någon annan som har bättre koll än mig är jag intresserad av att höra vad ni tycker. Är det någon obskyr konstform jag bara inte begriper mig på eller är det bara dåligt?

I vilket fall lyckas Gaiman överträffa sig själv och det är något som inte händer varje dag. Att det är dåligt tecknat är ingenting som förmår sänka The Kindly Ones till fyra och en halv. Det säger mer om hur bra den är än om hur lite jag gillade illustrationerna.

Tags: , , , , , , , , , , ,