Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · I, Robot Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

I, Robot

Titel: I, Robot
Regi: Alex Proyas
Manus: Jeff Vintar och Akiva Goldsman
År: 2004
Recenserad: 2006-08-21

Jag såg I, Robot med mycket låga förväntningar, mest på grund av sådant jag inte kunnat undgå att snappa upp under de två år som filmen har varit ute. Normalt sett är jag inte ett fan av Isaac Asimov, men just I, Robot var en riktig fullträff. En intressant och mångfacetterad novellsamling med stort djup. Det är givetvis inte något sådant man väntar sig att Will Smith ska ge sig in

Det gör han inte heller. Istället handlar det om produktplacering. Det finns något som kallas smygreklam, men sorgligt nog är det en term som inte passar bra i det här fallet. Det är knappats fråga om att smyga in reklamen och det blir så pinsamt uppenbart att det bara är dåligt. Jag höll allvarligt på att stänga av filmen efter tio minuter just på grund av detta.

Filmen i övrigt hamnar i skuggan av allt det dåliga. Där finns någon form av intrig som kanske kunde vara bra om man jobbade lite på den. Titeln är egentligen det enda som har med boken att göra och jag tycker att det hade varit mycket bättre att låta den heta något helt annat snarare än att smutskasta en författare som Asimov. På plussidan är den rätt snyggt gjord tekniskt sätt och jag har egentligen inget emot Will Smith. En och en halv snigel.

Tags: , ,