Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Flytt Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Flytt

Jag och Alva flyttade ihop för lite drygt två år sedan. Det var mer eller mindre samtidigt som jag flyttade hemifrån och bosatte mig i en liten etta på Parkgatan. Utan att vi egentligen pratade om det, flyttade Alva in omgående. Så här två år senare tycker vi att det skulle vara bra att prova bo var och en för sig, testa att bo själv så att säga. Från början tyckte jag att det här var ett ganska dumt förslag, men det gör jag inte längre. Egentligen gjorde jag inte det tidigare heller, jag bara inbillade mig att så var fallet.

Nackdelen är förstås att det känns som om man kommer ifrån varandra (vilket man naturligtvis gör rent fysiskt). Det är i sig inget problem, men det är extrapoleringen av den handlingen som är obehaglig, varför det till en början var lätt att se det som någonting negativt. Sedan vi beslutat oss för att göra så här, har allting blivit mycket bättre mellan oss och jag är övertygad om att det kommer att fungera bra. Jag bor kvar där vi bor nu och Alva hyr en möblerad lägenhet i andra hand bara en halvkilometer bort. Eftersom den är möblerad, behåller jag det mesta av både våra gemensamma saker, men också sådant inte Alva använder. Vi kommer förstås att ha nycklar hem till varandra.

Tanken är att vi ska pröva det här en stund och se hur det fungerar. Alvas kontrakt löper fram till årsskiftet, vilket inte är så fasligt länge. Då får vi besluta oss hur vi vill göra på lite länge sikt. För att förtydliga ytterligare vill jag påpeka att saker och ting fungerar mycket tillfredsställande för tillfället; allt vi vill är att prova ett annat sätt att bo. Vi trivs fortfarande mycket bra med varandra och jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta med det en bra stund framöver.

Tags: ,

 1. Caroline’s avatar

  Jag förstår att det måste känts lite läskigt, men tycker det är coolt att ni testar.

  Reply

 2. ojhan’s avatar

  straight from my book of manoeuvres

  Reply

 3. Alva’s avatar

  Johan, vad sjutton menar du? Du är så underlig ibland! :)

  Och Caroline; lite läskigt och väldigt roligt ska det bli!

  Reply