Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Är du nöjd med ditt liv som batteri? Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Är du nöjd med ditt liv som batteri?

Det är något speciellt med hennes blick. Även om hon tittar på er alla, känns det som om hennes kritiska ögon är riktade enbart mot dig. Hon står framför era stolar med armarna i kors och tar inte till orda förrän ni alla börjat skruva besvärat på er. ”Ni vet vad som står på spel. Teokraterna har tagit makten i Zion och det är dags att se var någonstans vi befinner oss på spelbrädet. Genom att hjälpa oppositionen har vi redan försatt oss i en farlig position. Se till att inte göra den värre. Gör er redo.” Rösten är kall, klinisk och avlägsen, som om era sammanlagda liv inte är värda mer än kläderna ni bär på kroppen. I tur och ordning går hon fram till var och en av er. En fjäderlätt beröring, följd av en svindlande känsla av att världen vänds ut och in. Ni är inne i Matrix.

Antioch är ett rollspel som upplevs online, via det textbaserade nätverket IRC. Spelet har varit igång i ungefär ett och ett halvt år och vi letar ständigt efter nya deltagare. Genom att posta det här inlägget hoppas vi på att kunna locka just dig. Vi erbjuder dig ett väl genomtänkt spel med fokus på såväl rollgestaltning och karaktärsutveckling som spänning och action. Miljön är baserad på den första filmen om Matrix, även om vi format om den något för att passa bättre.

Spelet inbjuder till mycket aktivitet från spelarnas sida och vi försöker luckra upp den normala indelningen i spelare och spelledare. Istället har vi ett fåtal administratörer som håller ordning på övergripande delar av intrigen och överlåter så mycket som möjligt åt spelarna själva. Tillsammans skapar vi en värld full av komplotter, konflikter och möjligheter till underhållande rollspel. Spelandet liknar vanligt bordsrollspel, även om det finns vissa skillnader eftersom deltagarna skriver istället för pratar. Det krävs inga förkunskaper för att vara med och spela, bara ett öppet sinne.

Om du inte är nöjd med ditt liv som batteri går det utmärkt att gå in på hemsidan (www.antioch.nu) som innehåller mängder med information om spelet. Kika gärna på loggarna eller sammanfattningarna av kapitlen om du är nyfiken på vad som hänt hittills. Är det något du undrar är det bara att fråga, antingen i ett svar på det här inlägget eller via e-post (snigel@rollspel.nu). Det går också bra att komma direkt till IRC-kanalen #antioch-ooc på nätverket FreeNode (irc.freenode.net).

Välkommen!

Tags: , ,