Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Arthur Conan Doyle – A Study in Scarlet Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Arthur Conan Doyle – A Study in Scarlet

Titel: A Study in Scarlet
Författare: Arthur Conan Doyle
Utgivningsår: 1887
Recenserad: 2006-09-30
Status: N/A

Sherlock Holmes är en figur de allra flesta känner till. Många gör det nog i andra hand och till den skaran räknade jag mig själv fram till nu. Jag föreställde mig att boken skulle handla om en deckargåta där läsaren får chansen att lösa ett mysterium samtidigt som detektiven Sherlock Holmes och hans medhjälpare doktor Watson tränger allt djupare ned i ledtrådar och spår.

Så är det inte alls. Istället handlar boken mer om personerna och hur de agerar. Mordgåtan är totalt omöjlig att lösa som läsare och förmodligen helt omöjlig för Holmes också, men det verkar inte hindra honom speciellt mycket. Det här tycker jag egentligen bara är bra, för jag har inte mycket till övers för detektivromaner i vilket fall.

Boken är berättad hur Watsons perspektiv och själva narrationen känns trovärdig och välskriven. Holmes själv gör boken läsvärd med sin arrogans och attityd till omvärlden. Dock tycker jag inte att själva intrigen är vidare intressant och hade det inte varit för personligheterna hade det inte varit värt tiden. Eftersom boken är relativt kort och samtidigt underhållande, får den dock tre och en halv snigel.

Tags: , ,