Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Wumpscut – Flucht Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Wumpscut – Flucht

Wumpscut är ett band som de flesta som är insatta i scenen har hört många gånger. Bandet består av i princip en person, Rudy, som blev inspirerad av ett annat stort band, nämligen Leatherstrip (som jag förmodligen kommer tipsa om snarast möjligt nu när jag tänker på det). I vilket fall var detta i början av 90-talet och sedan dess har det hunnit göras rätt många album. Många jag känner har tröttnat på bandet allteftersom tiden går, men jag har inte gjort det, mestadels för att jag inte har lyssnat sönder någonting, det finns fortfarande låtar jag bara har hört någon enstaka gång. Jag tror wumpscut är ett band jag gillar ibland när jag är på visst humör.

Så över till själva låttipset. Flucht ligger på skivan boeses junges fleisch och är från 1999. Den inleder med en sampling från filmen Aliens (andra filmen alltså) och det är från scenen när utomjordingarna först dyker upp efter att de har tagit sig igenom den öde basen. Mycket panik och folk som skriker och sådär. Sedan drar låten igång, först en ett ensamt, ganska ljust och hårt syntljud. Snart läggs mer till och till sist en snabb och snärtig bas som kräver sin subwoofer. Att kalla det som kommer in nu för sång kanske är att ta i, men om man tänker sig någon som gör sitt bästa för att sjunga med en skyddsmask för ansiktet genom en mikrofon så kommer man nog rätt nära. Be mig inte om någon detaljstudie av texten, för jag kan inte tyska och det är inte för textens skull jag lyssnar på wumpscut.

Generellt kan man säga att låten är ganska hård och aggressiv, det är inget man sitter och mediterar till eller så, utan snarare något man lyssnar på när man städar, tränar eller rör på sig på något sätt. Högt och mycket av det mesta är det vanliga receptet för att få ut mycket av musiken.

Tags: ,