Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Arthur Conan Doyle – The Adventures of Sherlock Holmes

Arthur Conan Doyle – The Adventures of Sherlock Holmes

Titel: The Adventures of Sherlock Holmes
Författare: Arthur Conan Doyle
Utgivningsår: 1891-1892
Recenserad: 2006-10-11
Status:
N/A

Till skillnad mot de två tidigare böckerna om Sherlock Holmes, är detta en novellsamling. Förutom det är det faktiskt inte så stora skillnader. Det är kortare fall som går ännu snabbare och enklare att lösa, men å andra sidan får man också fler fall presenterade för sig på samma tid. Det tycker jag är något positivt, eftersom fallen och dess lösningar är intressantare än långa utdragna beskrivningar av dem.

Dock tycker jag att det mesta redan har skrivits i de två böckerna innan och det drar ned betyget en smula. Visst finns det nya tankar och det som har varit bra tidigare är också bra här, så det är inte fråga om att det på något sätt blir sämre. Det är bara det att jag sällan likställer ”mer” med ”bra”. Eftersom den är bra skriven och fortfarande innehåller intressanta karaktärer, är den dock värd tre och en halv snigel (precis som sina föregångare).

Tags: , , ,