Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Over the Hedge Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Over the Hedge

Titel: Over the Hedge
Regi: Tom Johnson, Karey Kirkpatrick
Manus: Len Blum, Lorne Camero, David Hoselton, Karey Kirkpatrick
År: 2006
Recenserad: 2006-10-14

I fredags (för en vecka sedan, alltså, det ligger alltid en del i kö för att komma upp på sidan) gick jag och Alva på bio och såg Over the Hedge. Filmen handlar om en skara övervintrande djur som vaknar upp inför en ny säsong och finner att deras lilla skogsområde numera är omringat av villaområden. En tvättbjörn har också problem med maten och hjälper (eller?) djuren att klara sig.

Filmen fokuserar på tre saker, varav jag tycker en är okej, en är bra och en är jättekass. Låt oss titta på dem en efter en. För det första handlar filmen om vänskap och närhet till andra, vilket är gjort på ett helt okej sätt även om temat som sådant känns uttjatat och tråkigt. För det andra innehåller en hel del satir kring människor och deras matvanor och det är nog filmens största plus. För det tredje bygger filmen på ett slags snubbelhumor där det förmodas vara underhållande att någon blir slagen i huvudet, snubblar på trädgårdsslangen eller liknande.

Jag är lite delad inför biobesök. Det är trevligt med bra sällskap, bra ljud och bra bild, även om man har i alla fall det första och det andra hemma också. Atmosfären brukar vara trevlig och det är lite spännande att komma iväg. Å andra sidan har jag problem med publiken. Jag kan nästan aldrig komma överens med dem när det är dags att skratta och när det inte är det. Jag vet att det stör mig och förmodligen stör det dem med.

Tags: , , , , , ,

 1. Caroline’s avatar

  Hehe. Intressant att du gav den ett så pass lågt betyg, eftersom jag är sugen på att se den jag med. :)

  Reply

 2. Snigel’s avatar

  Nu har jag inte dödskoll på din filmsmak, men jag skulle ändå tro att du kommer att gilla den mer än jag gör. Jag tycker inte att du ska undvika den av den anledningen; det är bara jag som är lite kinkig.

  Reply

 3. Caroline’s avatar

  Vi får väl se, vi var ju överens om Madagaskar. Jag tänker förstås se den ändå, men det blir ju mer spännande med din kritik i bakhuvudet. :)

  Reply

 4. Snigel’s avatar

  Efter att jag och Alva pratade om det igår så har jag lokaliserat problemet till snubbelhumor, som helt enkelt inte är min grej. Det finns förstås mycket annat i filmen också (annars hade den fått max en halv snigel), så om du inte har problem med det är det bara att köra på!

  P.S Jag har börjat titta på Full Metal Alchemist!

  Reply

 5. Caroline’s avatar

  Åh, härligt! Den recensionen ser jag fram emot.

  Reply