Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Asterix tolv stordåd Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Asterix tolv stordåd

Titel: Asterix 12 stordåd
Originalets titel: Les douze travaux d’Asterix
Regi: René Goscinny, Albert Uderzo, Pierre Watrin
Manus: René Goscinny, Albert Uderzo, Pierre Tchernia
År: 1976
Recenserad: 2006-10-23

Jag tippar på att jag sett Asterix 12 stordåd åtminstone tjugo gånger, även det var länge sedan innan förra helgen. Filmen är enligt mig den klart bästa Asterix-filmen och är grovt underskattad av de allra flesta. Den innehåller uppradning av klockren humor och det finns mycket få bitar som närmar sig tråkighet (Vällustens ö skulle väl vara det enda undantaget).

Asterix och Obelix ska genomföra tolv stordåd för att visa att gallerna inte är människor utan snarare gudar. Vinner de, lovar Caesar att de blir herrar över Rom. Förlorar de, måste de underkasta sig (hur nu det ska gå till). Herkules tolv stordåd är dock omoderna, så en ny serie prov har designats för att testa gallerna. Den innehåller höjdpunkter som den tyske karatemästaren, hypnosmystikern från Egypten, jättarnas egen kock, dårskapens hus (hej Kafka) och mycket annat.

Det fina med den här filmen är att den passar både för vuxna och barn. Många av skämten går helt förbi barn, samtidigt som även de mer barnanpassade bitarna tilltalar mig. Det här är humor på hög nivå. Se!

Tags: , , , , ,

  1. Yassilus’s avatar

    “Lek inte med kniven, Brutus. Det kan sluta med att du skadar någon.”

    Reply