Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Månadens musik – oktober 2006

Månadens musik – oktober 2006

Den här månaden är det relativt ont om nykomlingar, även om det i två fall rör sig om låtar som i alla fall inte synts till i månadens musik tidigare. Jag har inte lyssnat speciellt aktivt på musik på sistone och det torde vara den viktigaste förklaringen till varför det inte finns några nya artister. Min aktiva lyssning har jag istället ägnat åt att lyssna igenom en hel del ambient för att sortera den för rollspelsbruk. Är det någon som har bra musik till sådant, speciellt mystik, så tar jag gärna emot tips. Musiken till Myst är det absolut bästa jag hittat hittills och den rekommenderas varmt till alla. Nu över till listan:

1. State of the Union – Black City Lights
2. Goldfrapp -Human
3. Röyksopp – What Else Is There?

Jag kan inte begripa varför Enemy of the State av State of the Union kom med förra månaden, när Black City Lights inte gjorde det. Den senare är nämligen en alltigenom bättre låt, vilket jag tyckt hela tiden. Märkligt. Röyksopp skrev jag också om tidigare och hoppar över.

Goldfrapp är en brittisk duo jag lyssnat på ganska länge nu och Human är från deras första skiva (som dock är den tredje i ordningen för mig). Det är en mycket härlig låt som jag inte riktigt kan förklara. För mig är dock hennes röst en stor anledning till att jag gillar musiken. De är ganska kända, så det är inte helt otänkbart att någon hört dem innan. Om så inte är fallet, tycker jag att det är hög tid att ni gör det nu.

Tags: , , ,