Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Apoptygma Berzerk – Burning Heretics

Apoptygma Berzerk – Burning Heretics

Apoptygma Berzerk är ett norskt band som gjort en hel del alldeles underbara elektronisk musik. Tyvärr har de gått samma öde till mötes som tycks allt vanligare, det vill säga kommersialism och technodöden. Man plockar bort text och bra innehåll och byter ut det mot skräp. Det de gjort på sistone är inte ens värt att offra hårddiskutrymme för. Men det är inte de låtarna jag ska prata om, förstås!

Det finns flera saker som gör att jag gillar APB och då speciellt den här låten. En sak är att de har ganska varierad sång, alltså tonlägen och dylikt tillsammans med att hans röst är mysig. Ok, sång behöver inte låta vacker eller vara skickligt utförd, men här passar det bra. Jag tycker också att elgitarr passar väldigt bra in i sådan här musik och det är synd att inte fler band av det här slaget blandar lite mer.

Eftersom jag har som egen regel att inte göra mer än ett låttips från varje grupp, passar jag nu på att rekommendera en del andra låtar med APB, nämligen: Bitch, Backdraft, Metropolis. De flesta bra låtarna kommer från albumet The Apopcalyptic Manifesto från 1998 och där hittar man också dagens låttips. Mer norsk 1900-talssynth till folket!

Tags: ,