Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Asienkunskap – Kina, 40 poäng, del 1 Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Asienkunskap – Kina, 40 poäng, del 1

Det här verkar dödshäftigt. I år är första året då denna kurs går, i första hand riktat till studenter som läser civilingenjörsprogram (eller som har läst) och vill rikta in sig mot Asien i allmänhet och Kina i synnerhet. Det är ju inte jag, men det spelar ju mindre roll när man söker kursen. Jag har velat läsa kinesiska i många år nu och nästa år är det banne mig dags.

Det enda problemet just nu är att jag måste ha Ma E för att söka. Problemet kan eventuellt lösa sig självt, eftersom man beslutat att sänka kraven på civilingenjörsutbildningarna till Ma D, vilket borde betyda att de också sänker denna kurs till samma nivå. Ma D har jag nämligen. Om det skulle vara så att Ma E står kvar som krav, får jag se till att läsa kursen parallellt med mina studier i engelska i vår. Eftersom den är på 50 gymnasiepoäng borde det inte vara några som helst problem.

Jag har kastat e-post åt alla möjliga håll den senaste halvtimmen för att försöka klura ut vad det är som kommer att gälla nästa höst. Jag har förstås inte fått svar ännu, men räkna med en uppdatering på det här området inom kort. Det värsta svaret jag kan få är att de inte vet ännu, vilket kommer att försätta mig i en sits där jag kanske får läsa Ma E fast jag inte behöver det senare. Just nu känns det som att det är värt det i vilket fall, men jag hoppas på att slippa. Nu ska jag sortera tvätt, så jag säger tjingeling så länge.

Tags: ,

 1. Caroline’s avatar

  Att de sänker för civilingenjörsutbildningarna tycker jag iofs är ganska skumt, men kraven för asienkunskap är ju lite fåniga som det är nu.

  Coolt också att du nappade direkt. :)

  Reply

 2. Snigel’s avatar

  Ja, jag är supertaggad. Vill börja nu. Angående intagningen, verkar det ju konstigt om det blir så att det krävs mer matte för att komma in på asienkunskap än vad som krävs för att komma in på civilingenjör :)

  Reply

 3. Yassilus’s avatar

  Givetvis måste de sänka kraven på utbildningarna. Ungarna blir ju bara mer blåsta för varje år så ska det finnas några civilingenjörer (varför nu det skulle behövas, bah!) så måste de göra så.
  Håhå-jaja, jag säger då det…

  Reply