Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Allmänt svammel Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Allmänt svammel

Det här inlägget är lite allmänt svammel om saker jag tycker att jag borde skriva lite om här på sidan. På menyn hittar vi: nackspärr, läckage i köket, uppsatsskrivande, 1000 ord, Antioch samt ny rollspelskampanj.

Nackspärr fick jag helt omotiverat i lördags. Jag vaknade och lade mig och läste lite Watchmen innan Alva vaknade till liv. Sedan, när jag vred på huvudet en smula, smällde det till rejält i nacken och jag fick väldigt ont. Värst blev det dock under natten då jag hade så ont att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen (värktabletter hjälpte inte). Jag somnade någon gång framåt morgonkvisten och det var betydligt bättre när jag vaknade. Idag är det nästan helt bra, om än lite stelt.

Läckage är sällan roligt, men det är som tur är första gången jag råkar ut för det. Det är rören under diskhon i köket som läcker en smula. Det är inte så mycket att det inte går att hantera, men det är väl lika bra att få det fixat men en gång. Nu har jag bara ställt en hink under. Dropp, dropp, dropp.

Uppsatsskrivandet är jag nästan klar med nu, dokumentet ligger och lurar på den andra skärmen; tittar lite utmanande på mig. Det handlar om ett reflektionsdokument från en uppgift vi utförde på praktiken. Jag tänkte nog lägga upp den här när jag är klar, utifall att någon är intresserad. Ämnet är Internet i skolan och hur man ska lära eleverna att bli källkritiska och sådant.

På min 101-lista har jag skrivit upp att jag ska lära mig 1000 nya ord på engelska och jag är snart klar med det. Jag är faktiskt en bra bit in på nästa 1000-lista med ord, men jag har ännu inte hunnit lära mig alla ord på den gamla. Det svåraste nu är att jag vill skriva ut det och kunna bläddra i listan och lära mig den på det sättet. Haken är att den tar ungefär 320 sidor, vilket är lite mer än jag känner för att skriva ut. Det kommer en mer uttömmande post om detta när jag väl är klar.

Antioch är det rollspel jag och ett par vänner spelar online. Det som hänt nu är att jag och Gastono har bestämt oss för att kolla över alla loggar, sortera dem och döpa om dem till något vettigt. Vi ska också skriva nya kapitelsammanfattningar och fixa till en hel del annat. Det är ett rätt tråkigt jobb, men det går framåt. Just nu är loggarna utspridda i mängder format och på olika platser, vilket är väldigt farligt då risken är hög att saker de faller mellan stolarna. Vi närmar oss 200 spelmöten, för övrigt. Heja oss! Är du intresserad av att delta, kika på hemsidan.

Nu över till mer rollspel: Förra tisdagen började jag, Yassilus, Walium och Rävnos att spela en kampanj i mitt rollspel Magneter och mirakel. Kampanjen är döpt till Exil och alla spelar personer som av olika anledningar lämnat sitt hemland för att till slut sammanstråla i Vindhem i Sunnanland. Jag får se hur det blir med rapportering från spelandet, men något ska det nog bli. Håll ut till dess!

Tags: , ,