Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · KMFDM – D.I.Y Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

KMFDM – D.I.Y

I mitt förra låttips efterlyste jag mer uppblandad synth, med elgitarrer och sedan kom jag på att KMFDM är ett ganska bra exempel på band där detta har gjorts och där resultatet har blivit mycket bra. Det är en grupp jag faktiskt inte lyssnat på speciellt mycket, inte alls på sistone faktiskt. Det gäller dock inte sista veckan, då jag bara har lyssnat på KMFDM.

På sätt och vis kanske jag har tröttnat lite på monoton sång i låtar och gått mer åt det här hållet under senare tid. Ohgr, som jag tipsade om för ganska länge sedan, är också ett exempel på detta. Det finns säkert fler, men trenden är tydlig.

KMFDM står för Kein Mehrheit Fur Die Mitleid (ungefärligt översatt till engelska: “no pity for the masses”), men en del andra förslag har kommit upp, så som: keep madonna from doing music och kill mother-fucking depeche mode. Nåväl, bandet bildades 1984 och firar således 20 årsjubileum i år, vilket bara det inger respekt.

Förgrundsfiguren är den smått legendariske Sasha Konietzko och genom åren har många inom scenen kända band bidragit, några exempel är Ministry, Skinny Puppy och Nine Inch Nails. Bandet är tyskt, även om det mött störst framgångar i USA. Men nu över till låttipset, D.I.Y på skivan Adios.

Låten inleds med lite pampig orkestermusik, som sedan smidigt blandas med en inte alltför originell basgång. Stråkarna ligger kvar under delar av låten och det ger en väldigt fin blandning. Texten är en aning rebellisk och sätter sig väldigt lätt på hjärnan (varning, varning!). Här kommer den, slutkommentaren kommer efter:

A new revolution
The ulimate war
KMFDM is back for more
twice the mayhem
Triple the force
10x the action
Total Hardcore

Shangai-Stockholm-Berlin-Tel Aviv
The world rotates to the Ultra-Heavy Beat
From the gutter to the top
KMFDM will never stop

Violence, anger and anarchy
A megaton load of toxic debris
Money, power, all you can eat
The manifestation of ultimate greed

Tokyo-Moscow-Chicago-Madrid
The World rotates to the Ultra-Heavy Beat

Rip the SYSTEM, throw it away

No legislation can stand in our way
Anti, Anti in the USA
Ends with a M
begins with a K

D. I. Y. destroy what destroys you
D. I. Y. do or die
Destroy…

Jag tror inte den här typen av musik kan bli mycket bättre än såhär, och då säger jag det på ett positivt sätt förstås! Tycker man inte om genren, tough luck, gör man det är KMFDM ett måste. Andra låtar som är bra på den skivan är till exempel: Adios, Sycophant (fint namn för övrigt) och Witness. Mer KMFDM till folket, yeah!

web: www.kmfdm.com
album: adios

Tags: ,