Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Arthur Conan Doyle – The Memoirs of Sherlock Holmes Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Arthur Conan Doyle – The Memoirs of Sherlock Holmes

Titel: The Memoirs of Sherlock Holmes
Författare: Arthur Conan Doyle
Utgivningsår: 1894
Recenserad: 2006-12-01
Status:
N/A

Jag vet faktiskt inte varför jag började med den här boken, för när jag tänker efter var jag inte vidare förtjust i den innan. Precis som sin föregångare, är detta nämligen en novellsamling med ett tiotal fall för herr Sherlock Holmes.

Det tråkiga är att det är samma sak, gång på gång. Någon stormar in på Sherlock Holmes rum, där han sitter och röker kokain eller arbetar på något skumt kemiprojekt. Watson blir på något sätt indragen i historien och de får det hela berättat för sig. Under intervjun med klienten, säger Holmes oftast något träffsäkert om dennes bakgrund, och alla blir jätteförvånade av Holmes spektakulära förmåga att dra slutsatser från ingenstans. Sedan undersöker de ett par detaljer och ledtrådar, varpå Holmes till allas förvåning (igen) presenterar lösningen på gåtan.

Med det sagt, slipper ni läsa boken. Det finns vissa berättelser som avviker och de gör att boken nästan blir läsvärd. Min tanke var att läsa fram till The Hound of the Baskervilles, eftersom den av någon anledning är ganska känd i jämförelse med de andra. Jag fortsätta med den direkt, men sedan har jag förmodligen fått nog av Sherlock Holmes och Doktor Watson för den här livstiden.

Tags: , ,

  1. Marcus’s avatar

    nu var det iof många år sedan jag läste den här boken och jag gjorde det till på köpet på svenska; men jag vill minnas att det inte var så hemskt dålig? Får ta och uppdatera mig på Sherlock Holmes och se om du gör rätt i dina halvsågningar :)

    Reply

  2. Snigel’s avatar

    Det beror ju ilte på hur man ser det. Jag sätter ju betyg efter vad jag tycker om boken och då är det ju inräknat det jag har läst innan. Anledningen till att jag ger den här boken ett så lågt betyg är att jag hunnit tröttna och inte tycker att den här tillför något. Alls. Om det istället är den första boken man läser, antar jag att den blir betydligt bättre.

    Reply